Saint Germain

Gepubliceerd op 15 december 2020 om 21:30

De wedergeboorte 

Halverwege november kreeg ik les omtrent familieopstellingen. In dit geval deden we dit met (edel)stenen. De steen die ik trok, die uiteindelijk mijzelf moest representeren, werd de steen van de wedergeboorte genoemd. Niet omdat die benaming zo in de boeken te vinden was, maar je zag een placenta met nieuw leven in de steen, wanneer je de steen tegen het licht inhield. Toen ik de steen in de hand nam en mij concentreerde op de energie ervan, was de boodschap als volgt; aard jezelf goed en je kunt alles met je derde oog. Mijn hart gloeide, ik wist niet wat er komen ging, maar ik had er zin in. ❤️

Een aangenaam bezoekje

Een week na het ontvangen van de steen, trok ik een orakelkaart, vanuit het kaartendek van de Opgestegen Meesters, met Saint Germain. De boodschap die erop stond was, maak gebruik van je magisch vermogen. Echter had ik toen nog geen idee wie Saint Germain was. En als ik heel eerlijk ben, heb ik het daar toen ook bij gelaten. De boodschap op zich, vond ik toen al mooi genoeg. Twee weken later, tijdens een van mijn lessen op de Academie, zag ik tijdens een diepe meditatie een foetus en kristallen. Mijn docente keek mij glimlachend aan en ik wist genoeg. Weer die wedergeboorte. Na de meditatie, bij het opstarten van een mediumconsult, werden we eerst verrast door een aangename mannengeur, gevolgd door een bezoek van Saint Germain. Hij gaf mij de opdracht een boek te lezen. Omdat het al de tweede keer was dat Saint Germain naar voren kwam, besloot ik het boek wat hij aanprees te halen. En tot mijn grote verbazing, stond er in het boek (voor zover ik hem tot nu toe heb gelezen) antwoord op bijna al mijn vragen omtrent manifestatie en het Christusbewustzijn. 

Dr. Joe Dispenza vs. het Christusbewustzijn

De wetenschap van dr. Joe Dispenza leert ons, dat stresshormonen en overlevingsemoties ervoor zorgen dat ons lichaam ziek wordt. Het boek (De meesters van het Verre Oosten, Baird T. Spalding), wat Saint Germain mij aanprees, verkondigd hetzelfde.

"Angstgedachten, pijngedachten, gedachten van verdriet creëren de lelijkheid die ouderdom wordt genoemd. ... Seniele aftakeling, de normale ervaring van de mens, is enkel een verschijnsel dat zijn onwetendheid verhult ten aanzien van de oorzaak, bepaalde ziektetoestanden van geest en lichaam. Zelfs ongevallen zijn te voorkomen door de juiste geesteshouding." ... "De veerkracht van het lichaam kan zodanig in stand gehouden worden dat het besmettelijke en andere ziekten, zoals de pest en griep, van nature met gemak kan weerstaan." (Spalding, B.T., 2013, p. 96, p.97)

Hier wordt ook beschreven, wanneer je de onvolmaakte versie van jezelf, volmaakt wilt maken, het denken van de mens veranderd moet worden naar het denken van God, waarbij je jouw geest vernieuwd. Door jouw gedachtenkracht op de juiste manier te gebruiken, ben je in staat om de door God geven macht te ontwikkelen. 

Met de kracht van onze eigen denkactiviteit, zijn we in staat het Christusbewustzijn te realiseren. Dit loopt synchroon met de wetenschap van dr. Joe Dispenza. Hij benoemd tevens hoe wij met onze eigen denkactiviteit onze gewenste toekomst kunnen realiseren. Met het Christusbewustzijn zijn we in staat om ons uiterlijk en onze omstandigheden te veranderen, simpelweg door het erkennen van het Christusbewustzijn in onszelf.  

Eindstand 

Ik vind het heerlijk om te lezen hoe de wetenschap van nu, overeenkomsten heeft met de 'spirituele' boeken (uit het begin van deze eeuw), waar wetenschappers de Himalaya gebergten introkken, om opzoek te gaan naar dat 'beetje meer'. Ik denk dat ik voor vele spreek, wanneer ik zeg dat we zijn aangeleerd om 'logisch' na te denken over te dingen in het leven, omtrent wat wel en niet kan. Waarbij vooral de focus wordt gelegd op hetgeen wat met onze fysieke vijf zintuigen waarneembaar is. Er gebeuren dan ook wel eens dingen, waarbij mijn eerste gedachte is 'gosh, hoe ga ik dit 'normaal' uitleggen aan mijn omgeving?'.  Begrijp mij niet verkeerd, ons logisch brein is dan ook (hoogstwaarschijnlijk (je weet het maar nooit meer zeker tegenweurdig)) nodig voor de 'fight-or-flight-modus'. Maar is hetgeen wat we kunnen zien, wel echt alles wat er is? Dit soort boeken maken mij nieuwsgierig, omtrent wat er nog meer kan zijn/is in het leven. Maar ook vooral wat wij als mensen nog meer kunnen bereiken. Wat nou als sprookjes wel bestaan? 😏 Eerst geloven en dan zien? Wederom weer genoeg geïnspireerd om verder te kijken dan mijn neus lang is. Zeker met de wetenschap in mijn achterhoofd, dat ons hart 5.000 keer krachtiger is dan ons brein. Moeten we dan wel echt zoveel focus leggen op ons 'gezonde' verstand, of hebben we iets over het hoofd gezien?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.